In april verhoogde de ECB de rente naar 1,25% en verwacht wordt dat meer stappen volgen. De markt gaat er vanuit dat de bank donderdag de rente op 1,25% laat, maar let daarbij goed op de toelichting van ECB president Jean-Claude Trichet om uit te zoeken hoe groot de kans is op een nieuwe rentestap in juli.

Het gaat er daarbij om wat hij zegt over de inflatie. Als hij de woorden "strong vigilance" gebruikt, dan wijst dat op een volgende verhoging in juli.

Het uitblijven van die twee woorden is volgens Theodoor Gilissen Bankiers van groot belang om de beurzen na vijf weken van koersdalingen weer eens een wat herstel te laten zien.

In april verhoogde de ECB de rente naar 1,25% en verwacht wordt dat meer stappen volgen. De markt gaat er vanuit dat de bank donderdag de rente op 1,25% laat, maar let daarbij goed op de toelichting van ECB president Jean-Claude Trichet om uit te zoeken hoe groot de kans is op een nieuwe rentestap in juli. Het gaat er daarbij om wat hij zegt over de inflatie. Als hij de woorden "strong vigilance" gebruikt, dan wijst dat op een volgende verhoging in juli. Het uitblijven van die twee woorden is volgens Theodoor Gilissen Bankiers van groot belang om de beurzen na vijf weken van koersdalingen weer eens een wat herstel te laten zien.