Deze week is een stuk drukker met emissies van België, Italië, Spanje en Frankrijk.

Risico-opslagen van bedrijfsobligaties zijn deze week wel gedaald. Ook de stemming op de primaire markt is nog gunstig.

Vooral op emissies van niet-financiële bedrijven wordt veel ingeschreven waardoor premies bij emissie veelal naar beneden bij worden gesteld.

Banken tonen in aanloop naar de tweede 3-jaars leenoperatie van aanstaande woensdag dat ze zelf financiering op kunnen halen, waarbij nu ook meer banken uit de perifere landen de markt op komen.

Begin vorige week plaatste de Italiaanse bank Intesa Sanpaolo een 5-jaars lening met een risico-opslag va 360 bps.

Dit is veel meer dan de 1% die de bank kwijt is als het bij de ECB inschrijft, maar een succesvolle emissie is een teken van vertrouwen.

Deze week is een stuk drukker met emissies van België, Italië, Spanje en Frankrijk. Risico-opslagen van bedrijfsobligaties zijn deze week wel gedaald. Ook de stemming op de primaire markt is nog gunstig. Vooral op emissies van niet-financiële bedrijven wordt veel ingeschreven waardoor premies bij emissie veelal naar beneden bij worden gesteld. Banken tonen in aanloop naar de tweede 3-jaars leenoperatie van aanstaande woensdag dat ze zelf financiering op kunnen halen, waarbij nu ook meer banken uit de perifere landen de markt op komen. Begin vorige week plaatste de Italiaanse bank Intesa Sanpaolo een 5-jaars lening met een risico-opslag va 360 bps. Dit is veel meer dan de 1% die de bank kwijt is als het bij de ECB inschrijft, maar een succesvolle emissie is een teken van vertrouwen.