Veel Amerikanen nemen volgens Theodoor Gilissen Bankiers echter een lang weekend vrij.

De AEX moet het tegen het einde van de week dus zonder de richtinggevende Amerikaanse beurzen doen. Het cijferseizoen is ten einde en ook op macrogebied worden er deze week weinig belangrijke cijfers gepubliceerd.

Ook op de obligatiemarkt is het rustig; er staan vrijwel geen obligatie-uitgiftes van belangrijke landen op de agenda. In de huidige gespannen sfeer op de kapitaalmarkt kan zo'n vacuüm gevaarlijk zijn.

De stemming is bepaald niet best: de AEX sloot afgelopen week voor de derde week op rij met een verlies en heeft in de maand november tot nu toe circa 7% koersverlies geleden.

Veel Amerikanen nemen volgens Theodoor Gilissen Bankiers echter een lang weekend vrij. De AEX moet het tegen het einde van de week dus zonder de richtinggevende Amerikaanse beurzen doen. Het cijferseizoen is ten einde en ook op macrogebied worden er deze week weinig belangrijke cijfers gepubliceerd. Ook op de obligatiemarkt is het rustig; er staan vrijwel geen obligatie-uitgiftes van belangrijke landen op de agenda. In de huidige gespannen sfeer op de kapitaalmarkt kan zo'n vacuüm gevaarlijk zijn. De stemming is bepaald niet best: de AEX sloot afgelopen week voor de derde week op rij met een verlies en heeft in de maand november tot nu toe circa 7% koersverlies geleden.