Vrijdag worden namelijk in de Verenigde Staten de werkloosheidscijfers voor de maand augustus bekendgemaakt. Algemeen wordt verwacht dat er vorige maand buiten de landbouwsector 180.000 nieuwe banen zijn bijgekomen, terwijl de werkloosheidsgraad zou stabiel zijn gebleven op 7,40%.

Meevallende werkloosheidscijfers kunnen de FED er toe doen besluiten om inderdaad tot taperen over te gaan. De grote vrees van de beleggers is evenwel dat de centrale bank toch zal gaan taperen ondanks een zwakke economie. Dat zou kunnen leiden tot een zware correctie op de beurzen.

Vrijdag worden namelijk in de Verenigde Staten de werkloosheidscijfers voor de maand augustus bekendgemaakt. Algemeen wordt verwacht dat er vorige maand buiten de landbouwsector 180.000 nieuwe banen zijn bijgekomen, terwijl de werkloosheidsgraad zou stabiel zijn gebleven op 7,40%. Meevallende werkloosheidscijfers kunnen de FED er toe doen besluiten om inderdaad tot taperen over te gaan. De grote vrees van de beleggers is evenwel dat de centrale bank toch zal gaan taperen ondanks een zwakke economie. Dat zou kunnen leiden tot een zware correctie op de beurzen.