Opmerkelijk in dat verband was de oproep die de Spaanse premier Mariano Rajoy deed om een centrale autoriteit in de eurozone in leven te roepen die zowel op de begrotingen als op de schulden van de Europese landen toezicht houdt. Deze visie op de problematie is relatief nieuw.

Deel van nationale onafhankelijkheid zal moet worden opgegeven

Volgens Rajoy is het onvermijdelijkheid dat het oprichten van zo'n overkoepelende autoriteit het opgeven van een deel van de nationale soevereiniteit met zich meebrengt.

Het zou volgens de Spaanse premier wel een belangrijke stap voorwaarts kunnen betekenen in het oplossen van de crisis.

In een interview met Dow Jones Newswires ontkende Rajoy dat een dergelijke oplossing alleen in het voordeel van Spanje zou zijn, ze zou ook noodzakelijk zijn om de problemen van de monetaire unie in haar geheel op te lossen.

Rajoy zei goede redenen te hebben om de problemen van de monetaire unie op zo kort mogelijke termijn aan te pakken.

Opmerkelijk in dat verband was de oproep die de Spaanse premier Mariano Rajoy deed om een centrale autoriteit in de eurozone in leven te roepen die zowel op de begrotingen als op de schulden van de Europese landen toezicht houdt. Deze visie op de problematie is relatief nieuw. Deel van nationale onafhankelijkheid zal moet worden opgegeven Volgens Rajoy is het onvermijdelijkheid dat het oprichten van zo'n overkoepelende autoriteit het opgeven van een deel van de nationale soevereiniteit met zich meebrengt. Het zou volgens de Spaanse premier wel een belangrijke stap voorwaarts kunnen betekenen in het oplossen van de crisis. In een interview met Dow Jones Newswires ontkende Rajoy dat een dergelijke oplossing alleen in het voordeel van Spanje zou zijn, ze zou ook noodzakelijk zijn om de problemen van de monetaire unie in haar geheel op te lossen. Rajoy zei goede redenen te hebben om de problemen van de monetaire unie op zo kort mogelijke termijn aan te pakken.