Van het macro-front zijn er wel een paar zeer interessante indicatoren te verwachten. Het meest interessant zijn de eerste en voorlopige gegevens die maandag uitkomen over de stemming onder inkoopmanagers in veel landen.

Dit geeft een beeld van het vertrouwen onder ondernemers en is een indicatie voor de toekomstige investeringsactiviteit.

De Ifo-index, die dinsdag in Duitsland wordt gepubliceerd en een nog directere maatstaf voor het ondernemersvertrouwen is, kan daarvoor nog een nadere bevestiging vormen.

Ook over het consumentenvertrouwen verschijnen komende week in veel landen nieuwe gegevens. Dat betreft dan de Verenigde Staten (zowel van de Conference Board, als van de Universiteit van Michigan) en ook Duitsland en Frankrijk.

Tenslotte worden er in veel landen (o.a. in Japan en het Verenigd Koninkrijk) gegevens over de inflatie gepubliceerd.

Van het macro-front zijn er wel een paar zeer interessante indicatoren te verwachten. Het meest interessant zijn de eerste en voorlopige gegevens die maandag uitkomen over de stemming onder inkoopmanagers in veel landen. Dit geeft een beeld van het vertrouwen onder ondernemers en is een indicatie voor de toekomstige investeringsactiviteit. De Ifo-index, die dinsdag in Duitsland wordt gepubliceerd en een nog directere maatstaf voor het ondernemersvertrouwen is, kan daarvoor nog een nadere bevestiging vormen. Ook over het consumentenvertrouwen verschijnen komende week in veel landen nieuwe gegevens. Dat betreft dan de Verenigde Staten (zowel van de Conference Board, als van de Universiteit van Michigan) en ook Duitsland en Frankrijk. Tenslotte worden er in veel landen (o.a. in Japan en het Verenigd Koninkrijk) gegevens over de inflatie gepubliceerd.