Met betrekking tot dat laatste zullen spanningen en onzekerheden leiden tot neerwaartse druk op de koersen, maar de ervaring leert dat de koersen herstellen bij een daadwerkelijke aanval (wanneer de onzekerheid weg is).

Op macrogebied zal daarnaast de aandacht hoofdzakelijk uitgaan naar de Amerikaanse werkgelegenheids- en werkloosheidscijfers, die vrijdag worden gepubliceerd.

Deze zijn van groot belang voor het beleid van Federal Reserve, die medio september vergadert over het afbouwen van het zeer stimulerende beleid.

Met betrekking tot dat laatste zullen spanningen en onzekerheden leiden tot neerwaartse druk op de koersen, maar de ervaring leert dat de koersen herstellen bij een daadwerkelijke aanval (wanneer de onzekerheid weg is). Op macrogebied zal daarnaast de aandacht hoofdzakelijk uitgaan naar de Amerikaanse werkgelegenheids- en werkloosheidscijfers, die vrijdag worden gepubliceerd. Deze zijn van groot belang voor het beleid van Federal Reserve, die medio september vergadert over het afbouwen van het zeer stimulerende beleid.