Het positieve voorraadeffect van het tweede kwartaal trad niet meer op. De cijfers van de Nederlandse leidende financials ING en Aegon namen iets van de onzekerheid over de ontwikkelingen in dat segment weg.

De prijzen op de goederenmarkten kwamen eind van de week eveneens onder druk door de verwachtingen over de Chinese rente.

Deze week krijgen/kregen we gisteren o.a. werkgelegenheidscijfers over de Duitse industrie (september), in de Verenigde Staten detailshandelsverkopen (oktober) en bedrijfsvoorraden (september), vandaag de EU vertrouwensindex (november) en in Verenigde Staten industriële productie (oktober) en NAHB huizenmarktindex (november), morgen in de VS wekelijkse hypotheekaanvragen en in aanbouw genomen woningen (oktober), donderdag het Nederlandse consumentenvertrouwen (november), in de VS leading indicators (oktober), wekelijkse werkloosheidsaanvragen en Philadelphia Fed index (november) en vrijdag Nederlandse consumptie van huishoudens (september).

Het positieve voorraadeffect van het tweede kwartaal trad niet meer op. De cijfers van de Nederlandse leidende financials ING en Aegon namen iets van de onzekerheid over de ontwikkelingen in dat segment weg. De prijzen op de goederenmarkten kwamen eind van de week eveneens onder druk door de verwachtingen over de Chinese rente. Deze week krijgen/kregen we gisteren o.a. werkgelegenheidscijfers over de Duitse industrie (september), in de Verenigde Staten detailshandelsverkopen (oktober) en bedrijfsvoorraden (september), vandaag de EU vertrouwensindex (november) en in Verenigde Staten industriële productie (oktober) en NAHB huizenmarktindex (november), morgen in de VS wekelijkse hypotheekaanvragen en in aanbouw genomen woningen (oktober), donderdag het Nederlandse consumentenvertrouwen (november), in de VS leading indicators (oktober), wekelijkse werkloosheidsaanvragen en Philadelphia Fed index (november) en vrijdag Nederlandse consumptie van huishoudens (september).