De euro, die vorige vrijdag tegenover de dollar het hoogste niveau in zes weken bereikte, verzwakte vandaag op de valutamarkten. Aanleiding is de verwachting dat de ECB haar basisrente langer op een recordbodem gaat houden dan aanvankelijk was verwacht.

Die verwachting heeft te maken met signalen dat de wereldeconomie aan het vertragen is. Tegen die achtergrond zou het onverstandig zijn om de basisrente te verhogen.

Sue Trinh, senior currency strateeg in Hong Kong bij Royal Bank of Canada, stelt vast dat de ECB weinig andere keuzemogelijkheden heeft dan de rente laag te houden.

Trinh blijft bearish voor de euro, zij ziet de koers van de Europese eenheidsmunt tegen het einde van dit jaar terugvallen richting 1,15 dollar. Toch blijft de euro voorlopig boven 1,25 dollar noteren.

De euro, die vorige vrijdag tegenover de dollar het hoogste niveau in zes weken bereikte, verzwakte vandaag op de valutamarkten. Aanleiding is de verwachting dat de ECB haar basisrente langer op een recordbodem gaat houden dan aanvankelijk was verwacht. Die verwachting heeft te maken met signalen dat de wereldeconomie aan het vertragen is. Tegen die achtergrond zou het onverstandig zijn om de basisrente te verhogen. Sue Trinh, senior currency strateeg in Hong Kong bij Royal Bank of Canada, stelt vast dat de ECB weinig andere keuzemogelijkheden heeft dan de rente laag te houden. Trinh blijft bearish voor de euro, zij ziet de koers van de Europese eenheidsmunt tegen het einde van dit jaar terugvallen richting 1,15 dollar. Toch blijft de euro voorlopig boven 1,25 dollar noteren.