Behalve vervoerscijfers van Air France-KLM en EasyJet over november is er volgens ABN Amro van het bedrijvenfront de komende week niet heel veel nieuws te verwachten. Dat wordt ruimschoots gecompenseerd door het te verwachten macro-economische nieuws.

Daarbij zal de aandacht op maandag en woensdag zeker uitgaan naar de definitieve cijfers van de inkoopmanagers in zowel de industrie als de dienstensector in Europa en de Verenigde Staten. De vraag is of de positieve ontwikkeling, die in de voorlopige cijfers te zien was, wordt bevestigd.

Daarnaast zal uit de Duitse fabrieksorders moeten blijken of de Europese industrie inderdaad op een positief keerpunt is beland.

Tenslotte worden vrijdag in de Verenigde Staten de werkgelegenheids- en werkloosheidsgegevens over november gepubliceerd, die een indicatie vormen van de huidige kracht van de Amerikaanse economie.

Behalve vervoerscijfers van Air France-KLM en EasyJet over november is er volgens ABN Amro van het bedrijvenfront de komende week niet heel veel nieuws te verwachten. Dat wordt ruimschoots gecompenseerd door het te verwachten macro-economische nieuws. Daarbij zal de aandacht op maandag en woensdag zeker uitgaan naar de definitieve cijfers van de inkoopmanagers in zowel de industrie als de dienstensector in Europa en de Verenigde Staten. De vraag is of de positieve ontwikkeling, die in de voorlopige cijfers te zien was, wordt bevestigd. Daarnaast zal uit de Duitse fabrieksorders moeten blijken of de Europese industrie inderdaad op een positief keerpunt is beland. Tenslotte worden vrijdag in de Verenigde Staten de werkgelegenheids- en werkloosheidsgegevens over november gepubliceerd, die een indicatie vormen van de huidige kracht van de Amerikaanse economie.