Sam Stovall, chief equity strategist bij Standard & Poor's in New York, is van mening dat de start van de week bijzonder moeizaam kan verlopen. Mogelijk (maar niet zeker) kunnen de tegenvallende werkloosheidscijfers het startschot geven voor de lang verwachte correctie op Wall Street.

Stovall vestigt er de aandacht op dat de toespraken van verschillende topmannen van de Amerikaanse centrale bank, waaronder die van Ben Bernanke zelf, in de komende dagen zeer aandachtig gaan beluisterd worden. Alles draait om de vraag of de FED meer gaat willen doen om de economische groei te promoten.

China in het vizier

Wat gaat Beige Book ons vertellen?

In de Verenigde Staten zelf staat ook nog de publicatie van het Beige Book op de agenda, waarbij de FED woensdag commentaar gaat geven op de huidige economische situatie. Vrijdag zijn er dan nog de consumentenprijzen evenals het consumentensentiment.

In China worden deze week cijfers bekendgemaakt over het Bruto Binnenlands Product in het eerste kwartaal en over de industriële productie. Verwacht wordt dat de groei van de Chinese economie tijdens de eerste drie maanden van dit jaar zal zijn teruggevallen tot 8%. Vanmorgen werden al de inflatiecijfers bekendgemaakt.

Sam Stovall, chief equity strategist bij Standard & Poor's in New York, is van mening dat de start van de week bijzonder moeizaam kan verlopen. Mogelijk (maar niet zeker) kunnen de tegenvallende werkloosheidscijfers het startschot geven voor de lang verwachte correctie op Wall Street. Stovall vestigt er de aandacht op dat de toespraken van verschillende topmannen van de Amerikaanse centrale bank, waaronder die van Ben Bernanke zelf, in de komende dagen zeer aandachtig gaan beluisterd worden. Alles draait om de vraag of de FED meer gaat willen doen om de economische groei te promoten. China in het vizier Wat gaat Beige Book ons vertellen? In de Verenigde Staten zelf staat ook nog de publicatie van het Beige Book op de agenda, waarbij de FED woensdag commentaar gaat geven op de huidige economische situatie. Vrijdag zijn er dan nog de consumentenprijzen evenals het consumentensentiment. In China worden deze week cijfers bekendgemaakt over het Bruto Binnenlands Product in het eerste kwartaal en over de industriële productie. Verwacht wordt dat de groei van de Chinese economie tijdens de eerste drie maanden van dit jaar zal zijn teruggevallen tot 8%. Vanmorgen werden al de inflatiecijfers bekendgemaakt.