De markt verwacht echter dat prijsstijgingen een negatieve invloed hebben op de groei en ziet de toename van de persoonlijke uitgaven afzwakken van +0,7% in december naar +0,4% in januari.

De core PCE prijsindex, het belangrijkste inflatiecijfer van de Fed, zal volgens Theodoor Gilissen Bankiers ook aandacht vergen. Dat cijfer loopt namelijk op. Na een stabilisatie in december zal de index in januari naar verwachting met 0,2% zijn gestegen.

De head line (inclusief de volatiele olie- en voedselprijzen) biedt een ongunstiger beeld met een stijging van 0,4% in januari (december 0,4%).

De markt verwacht echter dat prijsstijgingen een negatieve invloed hebben op de groei en ziet de toename van de persoonlijke uitgaven afzwakken van +0,7% in december naar +0,4% in januari. De core PCE prijsindex, het belangrijkste inflatiecijfer van de Fed, zal volgens Theodoor Gilissen Bankiers ook aandacht vergen. Dat cijfer loopt namelijk op. Na een stabilisatie in december zal de index in januari naar verwachting met 0,2% zijn gestegen. De head line (inclusief de volatiele olie- en voedselprijzen) biedt een ongunstiger beeld met een stijging van 0,4% in januari (december 0,4%).