Volgens Alex Koagne van Natixis in Parijs is een splitsing bij Dexia onmogelijk zonder dat er een nieuwe kapitaalinjectie is gebeurd. Om een Tier 1 ratio te hebben onder Basel III zou de bank minstens behoefte hebben aan 5 miljard euro aan extra kapitaal.

Wanneer het verlies voor de banken op Griekse obligaties oploopt tot 50%, zou dat voor Dexia neerkomen op een verlies van ruim 1 miljard euro.

Op de Brusselse beurs is het verlies voor de BEL 20 inmiddels opgelopen tot ruim 2,50%. De koers van Dexia dreigt terug te vallen onder het niveau van 1 euro.

Volgens Alex Koagne van Natixis in Parijs is een splitsing bij Dexia onmogelijk zonder dat er een nieuwe kapitaalinjectie is gebeurd. Om een Tier 1 ratio te hebben onder Basel III zou de bank minstens behoefte hebben aan 5 miljard euro aan extra kapitaal. Wanneer het verlies voor de banken op Griekse obligaties oploopt tot 50%, zou dat voor Dexia neerkomen op een verlies van ruim 1 miljard euro. Op de Brusselse beurs is het verlies voor de BEL 20 inmiddels opgelopen tot ruim 2,50%. De koers van Dexia dreigt terug te vallen onder het niveau van 1 euro.