De affaire Dexia heeft op de Europese beurzen aardig wat stof doen opwaaien. Het is nog altijd niet duidelijk welke oplossing voor de bank uit de bus gaat komen. Een nationalisering valt niet bij voorbaat uit te sluiten.

Zo'n (gedeetelijke) nationalisering zagen we in het verleden ook al bij de Britse banken. Voor de beleggers valt bij de aandelen van deze banken niet veel meer te rapen.

Hetzelfde lot staat mogelijk de Dexia-aandeelhouders te wachten, de koers daalde in ieder geval met bijna een kwart. De Brusselse beurs ging eveneens flink onderuit, de BEL 20 verloor 2,76%.

De affaire Dexia heeft op de Europese beurzen aardig wat stof doen opwaaien. Het is nog altijd niet duidelijk welke oplossing voor de bank uit de bus gaat komen. Een nationalisering valt niet bij voorbaat uit te sluiten. Zo'n (gedeetelijke) nationalisering zagen we in het verleden ook al bij de Britse banken. Voor de beleggers valt bij de aandelen van deze banken niet veel meer te rapen. Hetzelfde lot staat mogelijk de Dexia-aandeelhouders te wachten, de koers daalde in ieder geval met bijna een kwart. De Brusselse beurs ging eveneens flink onderuit, de BEL 20 verloor 2,76%.