BP raakt niet uit de problemen, de koers van de oliemaatschappij is teruggevallen tot het laagste niveau voor de afgelopen 14 jaar. De beleggers vrezen dat de kostprijs voor het opruimen van de olievlek wel eens veel hoger zou kunnen oplopen dan eerst was gedacht.

Bovendien staat het stormenseizoen in de Golf van Mexico voor de deur en dat kan voor bijkomende problemen zorgen wat betreft het dichten van het lek in de Deepwater Horizon oliebron.

Sinds de explosie op 20 april heeft het aandeel nu al meer dan 50% van zijn beurswaarde verloren. Nomura Holdings sluit niet uit dat BP een emissie gaat aankondigen.

In Brussel is de trend eveneens dalend, met een verlies dat voor de BEL 20 iets meer dan een half procent bedraagt. Dexia is de sterkste stijger binnen de index, Ageas moet echter terrein prijsgeven.

BP raakt niet uit de problemen, de koers van de oliemaatschappij is teruggevallen tot het laagste niveau voor de afgelopen 14 jaar. De beleggers vrezen dat de kostprijs voor het opruimen van de olievlek wel eens veel hoger zou kunnen oplopen dan eerst was gedacht. Bovendien staat het stormenseizoen in de Golf van Mexico voor de deur en dat kan voor bijkomende problemen zorgen wat betreft het dichten van het lek in de Deepwater Horizon oliebron. Sinds de explosie op 20 april heeft het aandeel nu al meer dan 50% van zijn beurswaarde verloren. Nomura Holdings sluit niet uit dat BP een emissie gaat aankondigen. In Brussel is de trend eveneens dalend, met een verlies dat voor de BEL 20 iets meer dan een half procent bedraagt. Dexia is de sterkste stijger binnen de index, Ageas moet echter terrein prijsgeven.