Aanleiding zijn de publicatie van tegenvallende macro-economische cijfers. In het vierde kwartaal is de economie in de eurozone nog maar met amper 0,10% gestegen. De groei van de Duitse economie viel stil, in Griekenland kromp het BBP met 0,80%.

De Brusselse beurs is opnieuw in het rood beland, met een verlies van circa een kwart procent voor de BEL 20. Vooral de financials zijn zwak gestemd, met Dexia op kop. Morgan Stanley publiceerde vanmorgen een negatief rapport over deze bank, die een verkoopadvies en een verlaagd koersdoel krijgt.

Aanleiding zijn de publicatie van tegenvallende macro-economische cijfers. In het vierde kwartaal is de economie in de eurozone nog maar met amper 0,10% gestegen. De groei van de Duitse economie viel stil, in Griekenland kromp het BBP met 0,80%. De Brusselse beurs is opnieuw in het rood beland, met een verlies van circa een kwart procent voor de BEL 20. Vooral de financials zijn zwak gestemd, met Dexia op kop. Morgan Stanley publiceerde vanmorgen een negatief rapport over deze bank, die een verkoopadvies en een verlaagd koersdoel krijgt.