Dexia rond verkoop van Dexia Asset Management af

Nadat het op 4 december met exclusieve onderhandelingen was gestart, maakt Dexia vandaag bekend dat het met GCS Capital[een akkoord heeft ondertekend over de verkoop van Dexia Asset Management, voor een bedrag van 380 miljoen EUR.

Zoals bij een dergelijke transactie gebruikelijk is, zal deze verkoopprijs bij de afronding ervan nog kunnen worden aangepast.

De verkoop heeft betrekking op de volledige perimeter van Dexia Asset Management. Ze kadert in het ordentelijke ontmantelingsplan van de groep Dexia dat in oktober 2011 werd aangevat, en vormt een van de laatste belangrijke stappen in dit plan.

Deze transactie, die nog de goedkeuring moet krijgen van de toezichthouders en de Europese Commissie, zou in het eerste kwartaal van 2013 kunnen worden afgerond.

Het geconsolideerd resultaat en de solvabiliteitsratio’s van de Groep zullen door deze transaktie niet ingrijpend veranderen. Dexia zal de gedetailleerde impact van de verkoop op zijn financiële staten en zijn reglementaire ratio’s toelichten bij het afronden van de transactie.

Karel De Boeck, Afgevaardigd bestuurder van de groep Dexia: “Wij maken verder werk van de uitvoering van het ontmantelingsplan van de groep Dexia dat in oktober 2011 werd aangekondigd. Deze verkoop biedt Dexia Asset Management de kans om zijn commerciële ontwikkeling voort te zetten en zijn huidige platform uit te breiden met nieuwe groeizones”.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content