Dexia was een opvallende stijger op de Brusselse beurs. Dit bankaandeel pakte met een forse koersstijging uit, die vooral in de tweede helft van de sessie werd gerealiseerd.

Op het eerste gezicht is er geen plausibele verklaring voor de koersexplosie voorhanden. In Parijs werd verwezen naar het feit dat topman Jean-Luc Dehaene van de bank als nieuwe Belgische premier wordt getipt.

Vandaag steeg de koers van Dexia met ruim 18%, maar hierbij mag niet uit het oog worden verloren dat het aandeel in de voorbije zes dagen meer dan 20% had moeten prijsgeven.

In de banksector stond het fors verlies voor KBC in schril contrast met de winst voor Dexia. In het geval van KBC speelde onder andere het Oost-Europa effect een rol. Deze tweede groeimarkt van de bank doet het economisch allesbehalve goed.

Dexia was een opvallende stijger op de Brusselse beurs. Dit bankaandeel pakte met een forse koersstijging uit, die vooral in de tweede helft van de sessie werd gerealiseerd. Op het eerste gezicht is er geen plausibele verklaring voor de koersexplosie voorhanden. In Parijs werd verwezen naar het feit dat topman Jean-Luc Dehaene van de bank als nieuwe Belgische premier wordt getipt. Vandaag steeg de koers van Dexia met ruim 18%, maar hierbij mag niet uit het oog worden verloren dat het aandeel in de voorbije zes dagen meer dan 20% had moeten prijsgeven. In de banksector stond het fors verlies voor KBC in schril contrast met de winst voor Dexia. In het geval van KBC speelde onder andere het Oost-Europa effect een rol. Deze tweede groeimarkt van de bank doet het economisch allesbehalve goed.