Bedrijfsnieuws is vanmorgen zeldzaam, wat niet onbegrijpelijk is met de kerst op komst. In de banksector opende HSBC hoger, terwijl ook de grondstofwaarden wat meer bewegingsruimte kregen.

Volkswagen heeft echter nog geen betrouwbare grond onder de voeten gevonden. Veolia en Michelin maken vanmorgen dan weer een vrij goede beurt.

De Brusselse beurs opende ruim 1% hoger, waarbij de index blijft consolideren in een range tussen 1800 en 1900. De meest opvallende gebeurtenis is het herstel van Dexia.

De beurzen bewogen zich gedurende de laatste twee weken grotendeels zijdelings, zo merkt P&B Invest op. Ondertussen grijpt een massale vlucht plaats naar overheidsobligaties die hierdoor historisch lage rendementen tonen. De economische data die binnenstromen zijn ronduit hard en voorlopig zit er geen beterschap in.

Bedrijfsnieuws is vanmorgen zeldzaam, wat niet onbegrijpelijk is met de kerst op komst. In de banksector opende HSBC hoger, terwijl ook de grondstofwaarden wat meer bewegingsruimte kregen. Volkswagen heeft echter nog geen betrouwbare grond onder de voeten gevonden. Veolia en Michelin maken vanmorgen dan weer een vrij goede beurt. De Brusselse beurs opende ruim 1% hoger, waarbij de index blijft consolideren in een range tussen 1800 en 1900. De meest opvallende gebeurtenis is het herstel van Dexia. De beurzen bewogen zich gedurende de laatste twee weken grotendeels zijdelings, zo merkt P&B Invest op. Ondertussen grijpt een massale vlucht plaats naar overheidsobligaties die hierdoor historisch lage rendementen tonen. De economische data die binnenstromen zijn ronduit hard en voorlopig zit er geen beterschap in.