Bij de mijnbouwaandelen blijft het sentiment afwachtend, onder andere Vedanta Resources en Xstrata openden lager. In de banksector is Lloyds TSB een opvallende stijger.

Deutsche Bank en BNP Paribas moeten anderzijds terrein prijsgeven. In de autosector gaat Volkswagen zwaar onderuit na de winstwaarschuwing van Toyota, maar kan Continental als gevolg van speculatie met een fors hogere koers uitpakken.

Op de Brusselse beurs is de BEL 20 lager geopend, waarbij vooral het verlies van Dexia opvalt. S&P verlaagde afgelopen vrijdag de kredietrating voor de bank. Nyrstar ligt wat beter op koers, Ackermans & van Haaren presteert zwak.

Bij de mijnbouwaandelen blijft het sentiment afwachtend, onder andere Vedanta Resources en Xstrata openden lager. In de banksector is Lloyds TSB een opvallende stijger. Deutsche Bank en BNP Paribas moeten anderzijds terrein prijsgeven. In de autosector gaat Volkswagen zwaar onderuit na de winstwaarschuwing van Toyota, maar kan Continental als gevolg van speculatie met een fors hogere koers uitpakken. Op de Brusselse beurs is de BEL 20 lager geopend, waarbij vooral het verlies van Dexia opvalt. S&P verlaagde afgelopen vrijdag de kredietrating voor de bank. Nyrstar ligt wat beter op koers, Ackermans & van Haaren presteert zwak.