Staatsobligaties uit perifere landen beleefden eens te meer een slechte dag, met forse verliezen voor Griekse, Ierse en Portugese obligaties.

Volgens Mohamed El-Erian van Pimco dreigt voor de Europese economie een verloren decennium wanneer er niet snel een oplossing wordt gevonden voor de begrotingsproblemen.

De Brusselse beurs hield de bewegingen beperkt, de BEL 20 kon een winst van slechts 0,09% vasthouden. De banken kwamen in de tweede helft van de sessie goed aan hun trekken, KBC en Dexia mochten flink hoger.

Staatsobligaties uit perifere landen beleefden eens te meer een slechte dag, met forse verliezen voor Griekse, Ierse en Portugese obligaties. Volgens Mohamed El-Erian van Pimco dreigt voor de Europese economie een verloren decennium wanneer er niet snel een oplossing wordt gevonden voor de begrotingsproblemen. De Brusselse beurs hield de bewegingen beperkt, de BEL 20 kon een winst van slechts 0,09% vasthouden. De banken kwamen in de tweede helft van de sessie goed aan hun trekken, KBC en Dexia mochten flink hoger.