Het verhaal van vandaag is uiteraard dat van Dexia. Het is nog altijd niet duidelijk waarom de koers zo fors is gestegen. Shorters hebben ongetwijfeld een rol gespeeld bij de koersopstoot.

Dat heeft dan weer te maken met het feit dat het aandeel in de CAC 40 mag blijven, ondanks het feit dat de aandelen in Brussel en niet in Parijs worden verhandeld. Er was enige duidelijkheid omtrent een beslissing over al dan niet in de CAC blijven.

Vandaag was er het bericht over het plaatsen van een obligatielening, maar dat was in feite oud nieuws. Gisteren werd daar al over bericht, hoewel het bedrag van de emissie groter is dan aanvankelijk naar voren was geschoven.

Delhaize ontving een passende beloning voor meevallende jaar- en vooral kwartaalcijfers. Daarnaast lagen ook UCB en Belgacom goed op koers, terwijl Solvay met een verlies van bijna 3% de sterkste van het rijtje met negen dalers binnen de index was.

Het verhaal van vandaag is uiteraard dat van Dexia. Het is nog altijd niet duidelijk waarom de koers zo fors is gestegen. Shorters hebben ongetwijfeld een rol gespeeld bij de koersopstoot. Dat heeft dan weer te maken met het feit dat het aandeel in de CAC 40 mag blijven, ondanks het feit dat de aandelen in Brussel en niet in Parijs worden verhandeld. Er was enige duidelijkheid omtrent een beslissing over al dan niet in de CAC blijven. Vandaag was er het bericht over het plaatsen van een obligatielening, maar dat was in feite oud nieuws. Gisteren werd daar al over bericht, hoewel het bedrag van de emissie groter is dan aanvankelijk naar voren was geschoven. Delhaize ontving een passende beloning voor meevallende jaar- en vooral kwartaalcijfers. Daarnaast lagen ook UCB en Belgacom goed op koers, terwijl Solvay met een verlies van bijna 3% de sterkste van het rijtje met negen dalers binnen de index was.