De groei van de Duitse economie is tijdens het vierde kwartaal onverwacht stilgevallen, waarbij een terugval in de consumptie en de investeringen de vooruitgang in de consumptie neutraliseerden.

Ten opzichte van het derde kwartaal bleef het BBP ongewijzigd, na een stijging met 0,70% tijdens dat derde kwartaal. De consensusverwachting bij de economen lag op een stijging van het BBP met 0,20%.

In 2009 kromp het Duitse BBP met 5%, voor dit jaar rekent de regering op een groei met 1,90%. De meeste economen verwachten dat de groei in de loop van dit jaar weer gaat aantrekken.

De Brusselse beurs is vanmorgen op haar beurt hoger geopend, met een winst van ruim een half procent voor de BEL 20. Opvallend is dat Dexia zwak gestemd blijft, dit bankaandeel moet opnieuw inleveren.

De groei van de Duitse economie is tijdens het vierde kwartaal onverwacht stilgevallen, waarbij een terugval in de consumptie en de investeringen de vooruitgang in de consumptie neutraliseerden. Ten opzichte van het derde kwartaal bleef het BBP ongewijzigd, na een stijging met 0,70% tijdens dat derde kwartaal. De consensusverwachting bij de economen lag op een stijging van het BBP met 0,20%. In 2009 kromp het Duitse BBP met 5%, voor dit jaar rekent de regering op een groei met 1,90%. De meeste economen verwachten dat de groei in de loop van dit jaar weer gaat aantrekken. De Brusselse beurs is vanmorgen op haar beurt hoger geopend, met een winst van ruim een half procent voor de BEL 20. Opvallend is dat Dexia zwak gestemd blijft, dit bankaandeel moet opnieuw inleveren.