Ook de voorraden van lood, dat vooral gebruikt wordt in autobatterijen, zullen verder toenemen, als gevolg van de dalende vraag vanuit de automobielsector en een hogere export vanuit AustraliÃ".

Een andere indicator die de snelle omslag in de grondstoffenmarkten tijdens de voorbije maanden overduidelijk illustreert, is de Baltic Dry index. Deze index is de maatstaf voor de scheepvaarttarieven voor droge bulk grondstoffen (zoals steenkool, ijzererts en granen).

De Baltic Dry index bereikte op 20 mei van dit jaar een recordpeil van 11.793 punten. Op 5 december was deze index teruggevallen tot amper 663 punten.

Een verdere daling van de grondstoffenprijzen tijdens de komende maanden is volgens Dexia erg waarschijnlijk, omdat niet alleen de OESO-landen zwaar getroffen worden door de economische crisis, maar ook de Aziatische groeilanden.

Ook de voorraden van lood, dat vooral gebruikt wordt in autobatterijen, zullen verder toenemen, als gevolg van de dalende vraag vanuit de automobielsector en een hogere export vanuit AustraliÃ". Een andere indicator die de snelle omslag in de grondstoffenmarkten tijdens de voorbije maanden overduidelijk illustreert, is de Baltic Dry index. Deze index is de maatstaf voor de scheepvaarttarieven voor droge bulk grondstoffen (zoals steenkool, ijzererts en granen). De Baltic Dry index bereikte op 20 mei van dit jaar een recordpeil van 11.793 punten. Op 5 december was deze index teruggevallen tot amper 663 punten.Een verdere daling van de grondstoffenprijzen tijdens de komende maanden is volgens Dexia erg waarschijnlijk, omdat niet alleen de OESO-landen zwaar getroffen worden door de economische crisis, maar ook de Aziatische groeilanden.