Dexia Asset Management: "De snelle ommekeer nadat de aandelenkoersen dadelijk na de tsunami met meer dan 6% gedaald waren, illustreert, net als het feit dat er nog altijd heel wat liquiditeiten beschikbaar zijn, dat de beleggers graag van tussentijdse correcties gebruik willen maken om te kopen. Daar staat dan weer tegenover dat de verhandelde volumes laag blijven, wat erop wijst dat het vertrouwen op een laag niveau blijft."

Zijn de beleggers gewoon te zelfgenoegzaam of blijven de waarderingen op de aandelenmarkten gewoon voldoende aantrekkelijk om alle schokken te kunnen absorberen? Of zijn de wereldwijd beschikbare liquiditeiten gewoon zo talrijk dat dit element zwaarder doorweegt dan wat dan ook?

Dexia Asset Management: "Momenteel lijken de beleggers in ieder geval bereid om verder te kijken dan de risico's op korte termijn. De belangrijkste conclusie die kan worden getrokken uit de manier waarop de markten tot dusver op de gebeurtenissen hebben gereageerd, is dat de beleggers van oordeel zijn dat deze slechts een tijdelijke impact hebben en niet volstaan om de economische heropleving een halt toe te roepen. De beleggers maken zich het meest zorgen om de hogere interestvoeten. En de aandelenmarkten rekenen nog steeds op de Fed om goedkoop en massaal liquiditeiten ter beschikking te stellen om het herstel aan te zwengelen.

Dexia Asset Management: "De snelle ommekeer nadat de aandelenkoersen dadelijk na de tsunami met meer dan 6% gedaald waren, illustreert, net als het feit dat er nog altijd heel wat liquiditeiten beschikbaar zijn, dat de beleggers graag van tussentijdse correcties gebruik willen maken om te kopen. Daar staat dan weer tegenover dat de verhandelde volumes laag blijven, wat erop wijst dat het vertrouwen op een laag niveau blijft." Zijn de beleggers gewoon te zelfgenoegzaam of blijven de waarderingen op de aandelenmarkten gewoon voldoende aantrekkelijk om alle schokken te kunnen absorberen? Of zijn de wereldwijd beschikbare liquiditeiten gewoon zo talrijk dat dit element zwaarder doorweegt dan wat dan ook? Dexia Asset Management: "Momenteel lijken de beleggers in ieder geval bereid om verder te kijken dan de risico's op korte termijn. De belangrijkste conclusie die kan worden getrokken uit de manier waarop de markten tot dusver op de gebeurtenissen hebben gereageerd, is dat de beleggers van oordeel zijn dat deze slechts een tijdelijke impact hebben en niet volstaan om de economische heropleving een halt toe te roepen. De beleggers maken zich het meest zorgen om de hogere interestvoeten. En de aandelenmarkten rekenen nog steeds op de Fed om goedkoop en massaal liquiditeiten ter beschikking te stellen om het herstel aan te zwengelen.