De vraag of de euro verdwijnt blijft spelen, ook al denkt iedereen dat de overheden er alles zal aan doen om dit scenario te vermijden dat in ieder geval niemand ten goed komt.

Dexia AM: "De traditionele vluchtwaarden (Japanse yen, Zwitserse frank) lijken ons nu al extreem duur gezien de opwaartse evolutie in 2011 en de intentie van de overheid om ze een halt toe te roepen. De Amerikaanse dollar geniet dan ook onze voorkeur. Hij heeft stijgingspotentieel ten opzichte van de euro dankzij de betere groeiperspectieven van de Amerikaanse economie, rentespreads die in zijn voordeel zouden moeten evolueren, de momenteel goedkope waardering en vooral een euro die zou moeten verzwakken door het wantrouwen van de beleggers in de Europese economische groei, de houdbaarheid van de schulden en het interne onevenwicht binnen de EMU. In die context denken we dat de euro-dollarkoers in 2012 zal oplopen tot 1,20 dollar en dat een belegging in dollar in 2012 een goede belegging is om te diversifiëren."

De vraag of de euro verdwijnt blijft spelen, ook al denkt iedereen dat de overheden er alles zal aan doen om dit scenario te vermijden dat in ieder geval niemand ten goed komt. Dexia AM: "De traditionele vluchtwaarden (Japanse yen, Zwitserse frank) lijken ons nu al extreem duur gezien de opwaartse evolutie in 2011 en de intentie van de overheid om ze een halt toe te roepen. De Amerikaanse dollar geniet dan ook onze voorkeur. Hij heeft stijgingspotentieel ten opzichte van de euro dankzij de betere groeiperspectieven van de Amerikaanse economie, rentespreads die in zijn voordeel zouden moeten evolueren, de momenteel goedkope waardering en vooral een euro die zou moeten verzwakken door het wantrouwen van de beleggers in de Europese economische groei, de houdbaarheid van de schulden en het interne onevenwicht binnen de EMU. In die context denken we dat de euro-dollarkoers in 2012 zal oplopen tot 1,20 dollar en dat een belegging in dollar in 2012 een goede belegging is om te diversifiëren."