"Na de uitzonderlijke crisis die de Groep trof in 2008 en dankzij de vastberaden steun van de Belgische, de Franse en de Luxemburgse overheid, is Dexia thans aan de beterhand, zoals blijkt uit zijn resultaten voor 1T 2009. Nu het naar zijn kernactiviteiten is teruggekeerd, met duidelijke strategische richtlijnen en eensgezind in verband met het hervormingsplan, biedt Dexia nieuwe toekomstperspectieven aan de Groep."

Pierre Mariani, gedelegeerd bestuurder en voorzitter van het directiecomité van Dexia, voegde daar aan toe:

"Na een nettoverlies van 3,3 miljard EUR in 2008, herstelde Dexia begin 2009 weer zijn winstgevendheid. De resultaten voor 1T 2009 bewijzen de sterkte en de rentabiliteit van zijn kernactiviteiten en het vermogen van de Groep om weerstand te bieden. Deze positieve signalen mogen echter onze inspanningen om ons hervormingsplan door te voeren niet afzwakken. Door de toenemende fundingkosten en de aanhoudende wereldwijde economische onrust, ook op de markten, moeten we onze aandacht blijven toespitsen op de verlaging van de kosten en van het risicoprofiel van de Groep."

"Na de uitzonderlijke crisis die de Groep trof in 2008 en dankzij de vastberaden steun van de Belgische, de Franse en de Luxemburgse overheid, is Dexia thans aan de beterhand, zoals blijkt uit zijn resultaten voor 1T 2009. Nu het naar zijn kernactiviteiten is teruggekeerd, met duidelijke strategische richtlijnen en eensgezind in verband met het hervormingsplan, biedt Dexia nieuwe toekomstperspectieven aan de Groep."Pierre Mariani, gedelegeerd bestuurder en voorzitter van het directiecomité van Dexia, voegde daar aan toe: "Na een nettoverlies van 3,3 miljard EUR in 2008, herstelde Dexia begin 2009 weer zijn winstgevendheid. De resultaten voor 1T 2009 bewijzen de sterkte en de rentabiliteit van zijn kernactiviteiten en het vermogen van de Groep om weerstand te bieden. Deze positieve signalen mogen echter onze inspanningen om ons hervormingsplan door te voeren niet afzwakken. Door de toenemende fundingkosten en de aanhoudende wereldwijde economische onrust, ook op de markten, moeten we onze aandacht blijven toespitsen op de verlaging van de kosten en van het risicoprofiel van de Groep."