De trading update bij Devgen bevatte de volgende hoogtepunten:

• De zaadinkomsten stegen met 60% tot € 2,3 miljoen vergeleken met € 1,4 miljoen in het derde kwartaal vorig jaar.

• De inkomsten uit onderzoek en ontwikkeling daalden tot € 0,5 miljoen in Q3, in vergelijking met € 3,2 miljoen in dezelfde periode vorig jaar. De lagere inkomsten tijdens het derde kwartaal zijn het gevolg van het afronden van de overeenkomst met Monsanto Company in oktober vorig jaar.

• Als gevolg van de lagere inkomsten uit O&O, vielen de totale inkomsten terug van € 4,6 miljoen vorig jaar naar € 2,8 miljoen dit jaar.

• De EBITDA voor de betrokken drie maanden bedroeg € -3,6 miljoen vergeleken met € -1,5 miljoen in dezelfde periode vorig jaar.

• Devgen sloot het derde kwartaal af met een sterke kaspositie van € 54,1 miljoen (inclusief in pand gegeven geldmiddelen voor een bedrag van € 5,6 miljoen), vergeleken met € 33,9 miljoen op het einde van juni 2012. Deze stijging vloeit voort uit de vooruitbetaling door Syngenta van € 22 miljoen zoals overeengekomen in de recente licentie- en onderzoeksovereenkomst rond oplossingen om insecten te bestrijden met RNAi-gebaseerde sproeimiddelen.

Waterland heeft 3,05% in Devgen

In overeenstemming met artikel 14 van de Wet van 2 mei 2007 op de openbaarmaking van belangrijke deelnemingen in beursgenoteerde bedrijven, meldt Devgen NV (Euronext Brussel: DEVG) dat het een transparantieverklaring heeft ontvangen vanwege Water Island Capital LLC.

Op 7 november 2012 verklaarde Water Island Capital LLC over 741.796 aandelen van Devgen NV te beschikken, waardoor deze aandeelhouder de 3%-drempel in Devgen heeft overschreden. De deelneming van Water Island Capital LLC in de onderneming bedraagt nu 3,05%.

Voor alle verdere details omtrent de transparantieverklaringen die de vennootschap heeft ontvangen, wordt verwezen naar de website www.devgen.com (investor relations).

Rating tijdelijk opgeheven

Volgens Jan De Kerpel van KBC Securities bewees Devgen met de trading update op het juiste spoor te zitten, terwijl het bedrijf de guidance voor 2012 handhaafde. Omdat KBC Securities raadgever is in de Syngenta-transactie, is het advies voor het aandeel voorlopig opgeheven.

De trading update bij Devgen bevatte de volgende hoogtepunten: • De zaadinkomsten stegen met 60% tot € 2,3 miljoen vergeleken met € 1,4 miljoen in het derde kwartaal vorig jaar. • De inkomsten uit onderzoek en ontwikkeling daalden tot € 0,5 miljoen in Q3, in vergelijking met € 3,2 miljoen in dezelfde periode vorig jaar. De lagere inkomsten tijdens het derde kwartaal zijn het gevolg van het afronden van de overeenkomst met Monsanto Company in oktober vorig jaar. • Als gevolg van de lagere inkomsten uit O&O, vielen de totale inkomsten terug van € 4,6 miljoen vorig jaar naar € 2,8 miljoen dit jaar. • De EBITDA voor de betrokken drie maanden bedroeg € -3,6 miljoen vergeleken met € -1,5 miljoen in dezelfde periode vorig jaar. • Devgen sloot het derde kwartaal af met een sterke kaspositie van € 54,1 miljoen (inclusief in pand gegeven geldmiddelen voor een bedrag van € 5,6 miljoen), vergeleken met € 33,9 miljoen op het einde van juni 2012. Deze stijging vloeit voort uit de vooruitbetaling door Syngenta van € 22 miljoen zoals overeengekomen in de recente licentie- en onderzoeksovereenkomst rond oplossingen om insecten te bestrijden met RNAi-gebaseerde sproeimiddelen.Waterland heeft 3,05% in Devgen In overeenstemming met artikel 14 van de Wet van 2 mei 2007 op de openbaarmaking van belangrijke deelnemingen in beursgenoteerde bedrijven, meldt Devgen NV (Euronext Brussel: DEVG) dat het een transparantieverklaring heeft ontvangen vanwege Water Island Capital LLC. Op 7 november 2012 verklaarde Water Island Capital LLC over 741.796 aandelen van Devgen NV te beschikken, waardoor deze aandeelhouder de 3%-drempel in Devgen heeft overschreden. De deelneming van Water Island Capital LLC in de onderneming bedraagt nu 3,05%. Voor alle verdere details omtrent de transparantieverklaringen die de vennootschap heeft ontvangen, wordt verwezen naar de website www.devgen.com (investor relations).Rating tijdelijk opgeheven Volgens Jan De Kerpel van KBC Securities bewees Devgen met de trading update op het juiste spoor te zitten, terwijl het bedrijf de guidance voor 2012 handhaafde. Omdat KBC Securities raadgever is in de Syngenta-transactie, is het advies voor het aandeel voorlopig opgeheven.