Ondanks een algemeen tekort aan binnenlandse productie van plantaardige oliën, fluctueren prijzen voor zonnebloemolie en het aantal aangeplante hectares zonnebloem volgens een cyclus die 4 tot 5 jaar duurt. De algemene verwachting is dat in 2010 het laagste punt van deze cyclus bereikt wordt.

Onze volledige substantiële groei in de verkoop van hybride sorghumzaden in India en van hybride rijstzaden in India en de Filipijnen wordt geneutraliseerd door de lage verkoop van hybride zonnebloemzaden in India.

Gezien de vooruitgang die geboekt werd in de ontwikkeling van Devgen's business case en de cyclische aard van de prijzen voor zonnebloemolie in India, verwacht Devgen dat dit van voorbijgaande aard is.

Inkomsten voor de eerste drie kwartalen belopen 15,8 miljoen € ten opzichte van 14,5 miljoen € over dezelfde periode vorig jaar. De omzet voor het derde kwartaal heeft betrekking op zowel inkomsten uit onderzoek en ontwikkeling als op de verkoop van zonnebloemzaden.

De daling van de omzet tijdens het derde kwartaal 2010 ten opzichte van de omzet tijdens dezelfde periode vorig jaar is volledig toe te schrijven aan de lagere verkoop van zonnebloemzaden."

EBITDA komen op een verlies van -1,9 miljoen € in vergelijking met een verlies van -3,2 miljoen € over de eerste 3 kwartalen van het vorig jaar.

Het nettoverlies komt op -3,7 miljoen € in vergelijking met -4,9 miljoen € voor dezelfde periode vorig jaar.

Kasmiddelen en kasequivalenten bedragen 30,7 miljoen € op 30 september 2010, in vergelijking met 33,3 miljoen € op het einde van juni 2010.

Ondanks een algemeen tekort aan binnenlandse productie van plantaardige oliën, fluctueren prijzen voor zonnebloemolie en het aantal aangeplante hectares zonnebloem volgens een cyclus die 4 tot 5 jaar duurt. De algemene verwachting is dat in 2010 het laagste punt van deze cyclus bereikt wordt. Onze volledige substantiële groei in de verkoop van hybride sorghumzaden in India en van hybride rijstzaden in India en de Filipijnen wordt geneutraliseerd door de lage verkoop van hybride zonnebloemzaden in India. Gezien de vooruitgang die geboekt werd in de ontwikkeling van Devgen's business case en de cyclische aard van de prijzen voor zonnebloemolie in India, verwacht Devgen dat dit van voorbijgaande aard is. Inkomsten voor de eerste drie kwartalen belopen 15,8 miljoen € ten opzichte van 14,5 miljoen € over dezelfde periode vorig jaar. De omzet voor het derde kwartaal heeft betrekking op zowel inkomsten uit onderzoek en ontwikkeling als op de verkoop van zonnebloemzaden. De daling van de omzet tijdens het derde kwartaal 2010 ten opzichte van de omzet tijdens dezelfde periode vorig jaar is volledig toe te schrijven aan de lagere verkoop van zonnebloemzaden." EBITDA komen op een verlies van -1,9 miljoen € in vergelijking met een verlies van -3,2 miljoen € over de eerste 3 kwartalen van het vorig jaar. Het nettoverlies komt op -3,7 miljoen € in vergelijking met -4,9 miljoen € voor dezelfde periode vorig jaar. Kasmiddelen en kasequivalenten bedragen 30,7 miljoen € op 30 september 2010, in vergelijking met 33,3 miljoen € op het einde van juni 2010.