In overeenstemming met de Belgische vennootschapswetgeving stemt deze prijs minimum overeen met de gemiddelde aandelenkoers over de laatste 30 dagen.

Verwacht wordt dat de aandelen zullen worden betaald en uitgegeven op 4 april 2011 (mits zich geen onvoorziene omstandigheden voordoen). 1.945.613 aandelen zullen onmiddellijk worden genoteerd.

Het bedrijf zal de notering op NYSE Euronext Brussels van de overige 2.638.936 aandelen aanvragen op basis van een prospectus.

Als gevolg van deze transactie neemt het totaal aantal aandelen toe met 23,3 %, van 19.676.642 tot 24.261.191.

De opbrengst van deze plaatsing zal worden aangewend om Devgen's zaad- en gewasbeschermingsactiviteiten verder uit te bouwen in lijn met haar businessplan.

Dit omvat de versnelling van de groei van haar premium hybride rijstzaadbusiness op het Indische subcontinent en in Zuidoost-Azië en van haar investeringen in de Nieuwe Generatie Hybride Rijst (NGHR) en haar biotech traittechnologieplatform.

Deze investeringen moeten toelaten de ontwikkeling van beter produceerbare hybride rijstzaden, die een hogere opbrengst voor de landbouwer geven en beter bestand zijn tegen a-biotische stress, verder te realiseren.

De belangrijkste nieuwe investeerders zijn Gimv en door Gimv beheerde fondsen die samen € 9,0 miljoen (1.538.462 aandelen of 33,5 % van de transactie) investeren in Devgen. Gimv was reeds een leidend investeerder in Devgen sinds de oprichting in 1997 tot 2007.

Vandaag treedt Gimv weer toe tot Devgen's kapitaal door in te tekenen op de private plaatsing. De transactie werd voor 48,5 % geplaatst bij bestaande referentieaandeelhouders van het bedrijf.

In overeenstemming met de Belgische vennootschapswetgeving stemt deze prijs minimum overeen met de gemiddelde aandelenkoers over de laatste 30 dagen. Verwacht wordt dat de aandelen zullen worden betaald en uitgegeven op 4 april 2011 (mits zich geen onvoorziene omstandigheden voordoen). 1.945.613 aandelen zullen onmiddellijk worden genoteerd. Het bedrijf zal de notering op NYSE Euronext Brussels van de overige 2.638.936 aandelen aanvragen op basis van een prospectus. Als gevolg van deze transactie neemt het totaal aantal aandelen toe met 23,3 %, van 19.676.642 tot 24.261.191. De opbrengst van deze plaatsing zal worden aangewend om Devgen's zaad- en gewasbeschermingsactiviteiten verder uit te bouwen in lijn met haar businessplan. Dit omvat de versnelling van de groei van haar premium hybride rijstzaadbusiness op het Indische subcontinent en in Zuidoost-Azië en van haar investeringen in de Nieuwe Generatie Hybride Rijst (NGHR) en haar biotech traittechnologieplatform. Deze investeringen moeten toelaten de ontwikkeling van beter produceerbare hybride rijstzaden, die een hogere opbrengst voor de landbouwer geven en beter bestand zijn tegen a-biotische stress, verder te realiseren. De belangrijkste nieuwe investeerders zijn Gimv en door Gimv beheerde fondsen die samen € 9,0 miljoen (1.538.462 aandelen of 33,5 % van de transactie) investeren in Devgen. Gimv was reeds een leidend investeerder in Devgen sinds de oprichting in 1997 tot 2007. Vandaag treedt Gimv weer toe tot Devgen's kapitaal door in te tekenen op de private plaatsing. De transactie werd voor 48,5 % geplaatst bij bestaande referentieaandeelhouders van het bedrijf.