Devgen mag twee hybride rijstvariëteiten in Indonesië commercialiseren

Devgen en PT (Persero) Sang Hyang Seri (SHS) kondigden vandaag aan dat overheidsgoedkeuring werd bekomen voor de verkoop van 2 premium hybride rijstvariëteiten, DG 1 SHS en DG 2 SHS.

Dit is het resultaat van uitgebreide veldproeven met producten uit de pijplijn van Devgen op 10 locaties verspreid over Indonesië.

In het kader van de onderzoeksovereenkomst tussen Devgen en PT (Persero) Sang Hyang Seri worden verschillende producten geëvalueerd o.a. op basis van opbrengst, kwaliteit, resistentie tegen ziekten en andere kritische eigenschappen die relevant zijn voor het gebruik van deze producten door de Indonesische boer.

De hybride rijstvariëteiten DG 1 SHS en DG 2 SHS werden goedgekeurd door het Indonesische ministerie van landbouw in overeenstemming met zijn strikte standaarden voor de verkoop van nieuwe rijstsoorten.

De hybride zaden zullen gedistribueerd worden door PT (Persero) Sang Hyang Seri onder de Devgen-merknaam Frontline. Productlancering en start van de verkoop zijn, zoals gepland, voorzien voor eind Q4 09/Q1 2010.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content