De bevolking in India neemt elk jaar significant toe. Hierdoor zal de vraag naar rijst aanzienlijk verhogen gedurende de volgende decennia.

Rijstboeren zullen een hogere oogst moeten realiseren met minder middelen, land en water, als deze waarover ze vandaag beschikken. Frontline Gold RH 1531 kan hierbij een belangrijke stap voorwaarts betekenen.

Deze rijsthybride werd speciaal ontwikkeld voor het noordoostelijk en westelijk deel van India waar rijst hoofdzakelijk wordt gecultiveerd in het regenseizoen.

Bij veldtesten, georganiseerd door de overheid (DRR[1]) in 2009, scoorde Frontline Gold RH 1531 bijzonder goed. Het product biedt meerdere voordelen voor de rijstteler.

Naast een hoge opbrengst en een superieure graankwaliteit, is het ook beter bestand tegen ziektes, buigt het minder snel om bij regen of storm en is het oogstrijp in 120 tot 125 dagen.

De bevolking in India neemt elk jaar significant toe. Hierdoor zal de vraag naar rijst aanzienlijk verhogen gedurende de volgende decennia. Rijstboeren zullen een hogere oogst moeten realiseren met minder middelen, land en water, als deze waarover ze vandaag beschikken. Frontline Gold RH 1531 kan hierbij een belangrijke stap voorwaarts betekenen. Deze rijsthybride werd speciaal ontwikkeld voor het noordoostelijk en westelijk deel van India waar rijst hoofdzakelijk wordt gecultiveerd in het regenseizoen. Bij veldtesten, georganiseerd door de overheid (DRR[1]) in 2009, scoorde Frontline Gold RH 1531 bijzonder goed. Het product biedt meerdere voordelen voor de rijstteler. Naast een hoge opbrengst en een superieure graankwaliteit, is het ook beter bestand tegen ziektes, buigt het minder snel om bij regen of storm en is het oogstrijp in 120 tot 125 dagen.