"Die hoeveelheid cash zal ons niet naar break even kunnen brengen. We overwegen dan ook extra financiering te zoeken. Voor het ogenblik onderzoeken we verschillende pistes. Helaas kan ik over deze prijsgevoelige informatie voorlopig niets meer zeggen." Hij kan het over een kapitaalverhoging hebben maar ook over andere manieren van financiering zoals een instap van een grote jongen of een partnerschip. In tegenstelling tot andere Belgische biotechspelers zijn de mogelijke partners van Devgen op één hand te tellen en niet te vinden in farmahoek aangezien enkel nog bezig is met agrobiotechnologie. Zadenproducent Monsanto of diens concurrenten Syngenta of Sumitomo kunnen gelinkt worden aan Devgen, vooral dan eerstgenoemde.

Devgen overweegt geen extra besparingsmaatregelen door te voeren om de cashburn te vertragen. "We zijn altijd zeer cashbewust geweest en hebben altijd gepoogd om zo zuinig mogelijk met onze middelen om te springen." De groep kondigde wel enkele maanden geleden aan zijn nematocideprogramma wat terug te schroeven. Vorig jaar zette Devgen zijn geldverslindende farmaprogramma stop nadat geen partner kon worden gevonden.

Overnamespeculatie wat geluwd

Eind vorig jaar ontstond overnamespeculatie rond het bedrijf. "Deze speculatie is niet door ons aangewakkerd. Een overname kan iedereen overkomen, het risico bestaat altijd. Laat het duidelijk zijn dat het management dat niet actief opzoekt. We zullen het ook niet tegenhouden. Dat is nu eenmaal het spel van de markt."

In 2009 beoogt de groep verdere executie op het vlak van nematociden en een stevige groei in India en enkele andere Aziatische landen. Goemaere wijst er ten slotte op dat de aanhoudende wereldwijde voedselcrisis Devgen op de radarschermen gaat houden en mogelijkheden biedt die andere biotechgroepen veel minder hebben.

"Die hoeveelheid cash zal ons niet naar break even kunnen brengen. We overwegen dan ook extra financiering te zoeken. Voor het ogenblik onderzoeken we verschillende pistes. Helaas kan ik over deze prijsgevoelige informatie voorlopig niets meer zeggen." Hij kan het over een kapitaalverhoging hebben maar ook over andere manieren van financiering zoals een instap van een grote jongen of een partnerschip. In tegenstelling tot andere Belgische biotechspelers zijn de mogelijke partners van Devgen op één hand te tellen en niet te vinden in farmahoek aangezien enkel nog bezig is met agrobiotechnologie. Zadenproducent Monsanto of diens concurrenten Syngenta of Sumitomo kunnen gelinkt worden aan Devgen, vooral dan eerstgenoemde. Devgen overweegt geen extra besparingsmaatregelen door te voeren om de cashburn te vertragen. "We zijn altijd zeer cashbewust geweest en hebben altijd gepoogd om zo zuinig mogelijk met onze middelen om te springen." De groep kondigde wel enkele maanden geleden aan zijn nematocideprogramma wat terug te schroeven. Vorig jaar zette Devgen zijn geldverslindende farmaprogramma stop nadat geen partner kon worden gevonden.Overnamespeculatie wat geluwd Eind vorig jaar ontstond overnamespeculatie rond het bedrijf. "Deze speculatie is niet door ons aangewakkerd. Een overname kan iedereen overkomen, het risico bestaat altijd. Laat het duidelijk zijn dat het management dat niet actief opzoekt. We zullen het ook niet tegenhouden. Dat is nu eenmaal het spel van de markt." In 2009 beoogt de groep verdere executie op het vlak van nematociden en een stevige groei in India en enkele andere Aziatische landen. Goemaere wijst er ten slotte op dat de aanhoudende wereldwijde voedselcrisis Devgen op de radarschermen gaat houden en mogelijkheden biedt die andere biotechgroepen veel minder hebben.