Devgen en Dogal starten onmiddellijk met de commerciële lancering van Devguard®. Een landelijke promotie-, marketing- en verkoopscampagne moet nog deze maand leiden tot de eerste verkopen.

Met een productie in serres van meer dan 2 miljoen ton tomaten en bijna 1 miljoen ton komkommers, is Turkije een belangrijke wereldspeler op het vlak van deze hoogwaardige gewassen. Deze producten worden in belangrijke mate uitgevoerd naar EU-landen. Nematoden veroorzaken bij de teelt van deze gewassen substantiële productieverliezen.

Veldproeven hebben duidelijk gemaakt dat het gebruik van Devguard® goed integreerbaar is met de bestaande landbouwpraktijken. De registratie laat tevens toe dat Devguard® kan worden toegepast tot net voor het oogsten. Dit laatste is een belangrijke differentiator ten opzichte van de andere producten die op vandaag in de markt aanwezig zijn.

"Devgen en Dogal, de belangrijkste Turkse verdeler van gewasbeschermingsproducten, zijn opgetogen om de Turkse groententelers een nieuwe oplossing te kunnen aanbieden in een omgeving waar de mogelijkheden om nematoden te bestrijden steeds beperkter worden." laat Thierry Bogaert, CEO van Devgen nv weten. "Na het pionierswerk op het vlak van onderzoek en de start van de verkoop in Turkije stellen we nu alles in het werk om dit product ook te kunnen aanbieden aan de groententelers in andere mediterrane landen."

"Het belangrijkste exportprobleem voor in serres gekweekte tomaten en komkommers zijn residu's van de bij de teelt gebruikte producten. Met Devguard® is het residuprobleem van telers en exporteurs voorbij." zegt Ferhan Tezcan, CEO van Dogal A.S.

Hij voegde hier nog aan toe: "De slogan voor Devguard® in Turkije luidt: "Apply Today, Harvest Today". Devguard® kan alle nematicidebehoeften dekken van de Turkse kwekers langs de kustlijn van de Egeïsche en Middelandse Zee in Anatolië."

Devgen en Dogal starten onmiddellijk met de commerciële lancering van Devguard®. Een landelijke promotie-, marketing- en verkoopscampagne moet nog deze maand leiden tot de eerste verkopen. Met een productie in serres van meer dan 2 miljoen ton tomaten en bijna 1 miljoen ton komkommers, is Turkije een belangrijke wereldspeler op het vlak van deze hoogwaardige gewassen. Deze producten worden in belangrijke mate uitgevoerd naar EU-landen. Nematoden veroorzaken bij de teelt van deze gewassen substantiële productieverliezen. Veldproeven hebben duidelijk gemaakt dat het gebruik van Devguard® goed integreerbaar is met de bestaande landbouwpraktijken. De registratie laat tevens toe dat Devguard® kan worden toegepast tot net voor het oogsten. Dit laatste is een belangrijke differentiator ten opzichte van de andere producten die op vandaag in de markt aanwezig zijn. "Devgen en Dogal, de belangrijkste Turkse verdeler van gewasbeschermingsproducten, zijn opgetogen om de Turkse groententelers een nieuwe oplossing te kunnen aanbieden in een omgeving waar de mogelijkheden om nematoden te bestrijden steeds beperkter worden." laat Thierry Bogaert, CEO van Devgen nv weten. "Na het pionierswerk op het vlak van onderzoek en de start van de verkoop in Turkije stellen we nu alles in het werk om dit product ook te kunnen aanbieden aan de groententelers in andere mediterrane landen.""Het belangrijkste exportprobleem voor in serres gekweekte tomaten en komkommers zijn residu's van de bij de teelt gebruikte producten. Met Devguard® is het residuprobleem van telers en exporteurs voorbij." zegt Ferhan Tezcan, CEO van Dogal A.S. Hij voegde hier nog aan toe: "De slogan voor Devguard® in Turkije luidt: "Apply Today, Harvest Today". Devguard® kan alle nematicidebehoeften dekken van de Turkse kwekers langs de kustlijn van de Egeïsche en Middelandse Zee in Anatolië."