Devgen en Dogal bekomen registratie voor Devguard voor paprika en aubergine

Devgen en Dogal A.S. kondigden vandaag de goedkeuring aan door het Turkse Ministerie van Landbouw voor het gebruik van Devgen’s nematicide Devguard bij de serreteelt van paprika’s en aubergines.

Het product wordt nog dit seizoen gelanceerd. Hierdoor krijgen de telers de kans om Devguard onmiddellijk te gebruiken.

Deze goedkeuring komt bovenop de reeds eerder bekomen registratie van Devguard voor gebruik bij de serreteelt van tomaten en komkommers. Het product is sinds augustus dit jaar beschikbaar op de Turkse markt.

“Tot op heden missen de tellers van aubergines en paprika’s een goed nematicide dat ze gedurende het hele seizoen kunnen gebruiken en dat tevens residuproblemen vermijdt bij de eindproducten. We zijn verheugd een dergelijk nematicide op de markt te kunnen brengen dat voldoet aan alle verwachtingen van de telers en de consumenten en de gewassen beschermt gedurende het volledige seizoen,” zegt Ferhan Tezcan, CEO van Dogal A.S.

“We hebben nu de goedkeuring voor het gebruik van Devguard in de serreteelt voor vier van de belangrijkste groentegewassen”, zegt Thierry Bogaert, CEO van Devgen. “Deze goedkeuring is een bevestiging van de werking en de toepassingsmogelijkheden van ons product op een breed gamma gewassen.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content