Devgen beschikt over voldoende middelen

Thierry Bogaert, CEO van Devgen gaf volgende toelichting op de recent gegeven trading update: “Proeven met Devgens nieuwe generatie hybride rijstzaden in India en de Filipijnen leverden opnieuw uitstekende resultaten in het regenseizoen dit jaar. Onze lange termijninvestering in de volledige herontwikkeling van hybride rijst met het oog op het verkrijgen van een hogere opbrengst en kwaliteit werpt duidelijk zijn vruchten af.”

Vooruitzichten voor 2012

• Devgen verwacht het jaar te beëindigen met een stijging van de inkomsten uit de verkopen van zaden die het zelf produceert en ontwikkelt (rijst, sorghum, parelgierst en zonnebloem), door een aanzienlijke groei van de verkoop van hybride rijst- en sorghumzaden.

• De omzet uit onderzoek en ontwikkeling zal naar verwachting dalen zoals eerder aangekondigd. Devgen zal de inkomsten uit het partnership met Syngenta erkennen op het moment van de aanvang van de gezamenlijke ontwikkelingsactiviteiten vanaf april 2013.

• De kaspositie op het jaareinde zal naar verwachting ruim voldoende zijn om de verdere ontwikkeling van Devgen voor meerdere jaren te financieren.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content