Devgen beschikt over sterke kaspositie

Bij de trading update gaf Devgen enkele financiële hoogtepunten over het derde kwartaal 2012. Die trading update bevatte de volgende hoogtepunten:

• De zaadinkomsten stegen met 60% tot € 2,3 miljoen vergeleken met € 1,4 miljoen in het derde kwartaal vorig jaar.

• De inkomsten uit onderzoek en ontwikkeling daalden tot € 0,5 miljoen in Q3, in vergelijking met € 3,2 miljoen in dezelfde periode vorig jaar. De lagere inkomsten tijdens het derde kwartaal zijn het gevolg van het afronden van de overeenkomst met Monsanto Company in oktober vorig jaar.

• Als gevolg van de lagere inkomsten uit O&O, vielen de totale inkomsten terug van € 4,6 miljoen vorig jaar naar € 2,8 miljoen dit jaar.

• De EBITDA voor de betrokken drie maanden bedroeg € -3,6 miljoen vergeleken met € -1,5 miljoen in dezelfde periode vorig jaar.

• Devgen sloot het derde kwartaal af met een sterke kaspositie van € 54,1 miljoen (inclusief in pand gegeven geldmiddelen voor een bedrag van € 5,6 miljoen), vergeleken met € 33,9 miljoen op het einde van juni 2012. Deze stijging vloeit voort uit de vooruitbetaling door Syngenta van € 22 miljoen zoals overeengekomen in de recente licentie- en onderzoeksovereenkomst rond oplossingen om insecten te bestrijden met RNAi-gebaseerde sproeimiddelen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content