Maar ook een aantal grote internationale bedrijven dreigen het slachtoffer te worden van de monetaire ingreep, hun inkomsten uit Venezuela dreigen namelijk onder druk te komen staan. Dat geldt op de eerste plaats voor bedrijven die consumentenproducten verkopen.

Getroffen worden onder meer Amerikaanse bedrijven als Colgate-Palmolive, Avon Products, Procter & Gamble en Kimberly-Clark, evenals Europese bedrijven als Nestlé, Unilever, L'Oréal, Beiersdorf enzovoort. Colgate-Palmolive kondigde alvast aan een provisie van 120 miljoen dollar te treffen als gevolg van de maatregel.

Maar ook een aantal grote internationale bedrijven dreigen het slachtoffer te worden van de monetaire ingreep, hun inkomsten uit Venezuela dreigen namelijk onder druk te komen staan. Dat geldt op de eerste plaats voor bedrijven die consumentenproducten verkopen. Getroffen worden onder meer Amerikaanse bedrijven als Colgate-Palmolive, Avon Products, Procter & Gamble en Kimberly-Clark, evenals Europese bedrijven als Nestlé, Unilever, L'Oréal, Beiersdorf enzovoort. Colgate-Palmolive kondigde alvast aan een provisie van 120 miljoen dollar te treffen als gevolg van de maatregel.