Maar wanneer de dollar gaat stijgen ten opzichte van de euro krijgen we eigenlijk een beweging die op basis van de fundamentals niet gerechtvaardigd is. De Amerikaanse centrale bank heeft namelijk op grote schaal dollars gedrukt in haar poging om de economie weer op gang te krijgen.

Als gevolg daarvan werd de waarde van de dollar stelselmatig uitgehold en dat zal zich vroeg of laat moeten gaan wreken in de vorm van een devaluatie van de dollarkoers. Zo'n devaluatie kan de goudprijs vleugels geven, met als gevolg dat het goud door het dak zal vliegen. Een timing hiervoor valt echter onmogelijk te geven.

Maar wanneer de dollar gaat stijgen ten opzichte van de euro krijgen we eigenlijk een beweging die op basis van de fundamentals niet gerechtvaardigd is. De Amerikaanse centrale bank heeft namelijk op grote schaal dollars gedrukt in haar poging om de economie weer op gang te krijgen. Als gevolg daarvan werd de waarde van de dollar stelselmatig uitgehold en dat zal zich vroeg of laat moeten gaan wreken in de vorm van een devaluatie van de dollarkoers. Zo'n devaluatie kan de goudprijs vleugels geven, met als gevolg dat het goud door het dak zal vliegen. Een timing hiervoor valt echter onmogelijk te geven.