Ondanks heel wat waarschuwingen hebben de Verenigde Staten geen last van deflatie, maar wel van inflatie. Die inflatie wordt veroorzaakt door de devaluatie van de dollarkoers.

In tegenstelling tot de Japanse yen, die in de periode 1985 tot 1994 met 200% steeg ten opzichte van de dollar, is de dollarkoers nu gedaald. Dat geldt op de eerste plaats ten opzichte van het goud.

Een Apple Mac, een iPod, een iPhone en een iPad kunnen nu aan dezelfde prijs worden gekocht als een Mac 10 jaar geleden. Dat is hoofdzakelijk het gevolg van de productiviteitsstijging.

Tamny is van mening dat een kleine dosis deflatie nu juist welkom zou zijn, een sterkere dollar zou leiden tot nieuwe investeringen in een productieve economie. Het is de zwakke dollar die de beleggers richting harde activa zoals goud, kunst en huizen heeft gedreven.

Ondanks heel wat waarschuwingen hebben de Verenigde Staten geen last van deflatie, maar wel van inflatie. Die inflatie wordt veroorzaakt door de devaluatie van de dollarkoers. In tegenstelling tot de Japanse yen, die in de periode 1985 tot 1994 met 200% steeg ten opzichte van de dollar, is de dollarkoers nu gedaald. Dat geldt op de eerste plaats ten opzichte van het goud. Een Apple Mac, een iPod, een iPhone en een iPad kunnen nu aan dezelfde prijs worden gekocht als een Mac 10 jaar geleden. Dat is hoofdzakelijk het gevolg van de productiviteitsstijging. Tamny is van mening dat een kleine dosis deflatie nu juist welkom zou zijn, een sterkere dollar zou leiden tot nieuwe investeringen in een productieve economie. Het is de zwakke dollar die de beleggers richting harde activa zoals goud, kunst en huizen heeft gedreven.