Russell Napier, econoom voor CLSA, waarschuwt regelmatig dat een zwakkere yen deflatoire impulsen de wereld instuurt. Het alsmaar goedkoper worden van de Japanse munt zal op de eerste plaats de handelsbalansen in de rest van Azië volledig scheef trekken.

Vooral de emerging markets zullen hard worden geraakt door de depreciatie van de Japanse munt. In een volgende fase zullen ook Europa en de Verenigde Staten de negatieve gevolgen van de koersval ondervinden. Uiteindelijk dreigt de hele wereld in een Japans scenario meegetrokken te worden.

Russell Napier, econoom voor CLSA, waarschuwt regelmatig dat een zwakkere yen deflatoire impulsen de wereld instuurt. Het alsmaar goedkoper worden van de Japanse munt zal op de eerste plaats de handelsbalansen in de rest van Azië volledig scheef trekken. Vooral de emerging markets zullen hard worden geraakt door de depreciatie van de Japanse munt. In een volgende fase zullen ook Europa en de Verenigde Staten de negatieve gevolgen van de koersval ondervinden. Uiteindelijk dreigt de hele wereld in een Japans scenario meegetrokken te worden.