Een land dat er niet meer in staat toe geacht wordt om zijn obligaties door te rollen (het vervangen van expirerende obligaties door nieuwe), wordt met een levensgroot probleem geconfronteerd. Eigenlijk blijven er dan maar twee mogelijkheden over: bankroet of een devaluatie van de munt.

Griekenland maakt deel uit van de eurozone en kan dus niet langer de eigen munt devalueren. In tegenstelling tot Japan dat zijn yen de facto heeft laten devalueren. Een devaluatie van de euro zou een oplossing kunnen bieden, maar de vraag is of Duitsland daar mee akkoord zal gaan. Een devaluatie leidt tot meer inflatie en daar zitten de Duitsers niet bepaald op te wachten.

Een land dat er niet meer in staat toe geacht wordt om zijn obligaties door te rollen (het vervangen van expirerende obligaties door nieuwe), wordt met een levensgroot probleem geconfronteerd. Eigenlijk blijven er dan maar twee mogelijkheden over: bankroet of een devaluatie van de munt. Griekenland maakt deel uit van de eurozone en kan dus niet langer de eigen munt devalueren. In tegenstelling tot Japan dat zijn yen de facto heeft laten devalueren. Een devaluatie van de euro zou een oplossing kunnen bieden, maar de vraag is of Duitsland daar mee akkoord zal gaan. Een devaluatie leidt tot meer inflatie en daar zitten de Duitsers niet bepaald op te wachten.