De energieprijzen overschreden voor het eerst in meer dan twee jaar de grens van de ECB. In december lagen de consumptieprijzen in de eurozone 2,2 % hoger dan een jaar eerder, nadat ze in november met 1,9 % gestegen waren.

Tegen alle verwachtingen in steeg de Duitse werkloosheid in december voor het eerst sinds juni 2009. De ergste koudegolf in meer dan 40 jaar dwong de bedrijven immers om personeel te ontslaan.

Er kwamen 3 000 "seizoengebonden" werklozen bij, waardoor nu in totaal 3,15 miljoen mensen zonder werk zitten. De gecorrigeerde werkloosheid bleef ongewijzigd en bedraagt 7,5 %.

Duitsland trok zijn groeiprognose voor 2011 met een half procent op tot 2,3 %. Bovendien bereikte de IFO-index (een maatstaf van het Duitse ondernemersklimaat) - onder impuls van de industrie die zich volgens Dexia intussen helemaal heeft hersteld van de financiële crisis van 2008 - zijn hoogste peil in 20 jaar.

De energieprijzen overschreden voor het eerst in meer dan twee jaar de grens van de ECB. In december lagen de consumptieprijzen in de eurozone 2,2 % hoger dan een jaar eerder, nadat ze in november met 1,9 % gestegen waren. Tegen alle verwachtingen in steeg de Duitse werkloosheid in december voor het eerst sinds juni 2009. De ergste koudegolf in meer dan 40 jaar dwong de bedrijven immers om personeel te ontslaan. Er kwamen 3 000 "seizoengebonden" werklozen bij, waardoor nu in totaal 3,15 miljoen mensen zonder werk zitten. De gecorrigeerde werkloosheid bleef ongewijzigd en bedraagt 7,5 %. Duitsland trok zijn groeiprognose voor 2011 met een half procent op tot 2,3 %. Bovendien bereikte de IFO-index (een maatstaf van het Duitse ondernemersklimaat) - onder impuls van de industrie die zich volgens Dexia intussen helemaal heeft hersteld van de financiële crisis van 2008 - zijn hoogste peil in 20 jaar.