Deze vrijdag stemmen aandeelhouders van MetroPCS over het bod. Enkele grote aandeelhouders hebben geklaagd dat het bod te laag is en het bedrijf met teveel schuld opzadelt. Ook zou Deutsche Telekom teveel rente vragen voor de lening die het MetroPCS verstrekt.

In een reactie heeft Deutsche Telekom voorgesteld het bedrijf USD 11,2 miljard te lenen in plaats van USD 15 miljard. De rente op de lening wordt met 50 basispunten verlaagd.

Het lagere schuldniveau verhoogt in theorie de waarde van het aandeel, gegeven een gelijke waarde van het bedrijf. Het belang van Deutsche Telekom in het bedrijf blijft met 74% hetzelfde.

De overige 26% is in handen van de aandeelhouders van MetroPCS.

Het versoepelde bod verandert niets aan de opinies van volgens ABN Amro voor beide bedrijven.

Het gaat erom spannen bij de stemming vrijdag, maar aandeelhouders zullen milder gestemd zijn na de toezeggingen van Deutsche Telekom en toestemmen.

De mededingingsautoriteit hebben al groen licht gegeven voor het samengaan van beide bedrijven. Als ook de aandeelhouders akkoord gaan, is de fusie een feit. Het koopadvies voor Deutsche Telekom blijft gehandhaafd.

Deze vrijdag stemmen aandeelhouders van MetroPCS over het bod. Enkele grote aandeelhouders hebben geklaagd dat het bod te laag is en het bedrijf met teveel schuld opzadelt. Ook zou Deutsche Telekom teveel rente vragen voor de lening die het MetroPCS verstrekt. In een reactie heeft Deutsche Telekom voorgesteld het bedrijf USD 11,2 miljard te lenen in plaats van USD 15 miljard. De rente op de lening wordt met 50 basispunten verlaagd. Het lagere schuldniveau verhoogt in theorie de waarde van het aandeel, gegeven een gelijke waarde van het bedrijf. Het belang van Deutsche Telekom in het bedrijf blijft met 74% hetzelfde. De overige 26% is in handen van de aandeelhouders van MetroPCS. Het versoepelde bod verandert niets aan de opinies van volgens ABN Amro voor beide bedrijven. Het gaat erom spannen bij de stemming vrijdag, maar aandeelhouders zullen milder gestemd zijn na de toezeggingen van Deutsche Telekom en toestemmen. De mededingingsautoriteit hebben al groen licht gegeven voor het samengaan van beide bedrijven. Als ook de aandeelhouders akkoord gaan, is de fusie een feit. Het koopadvies voor Deutsche Telekom blijft gehandhaafd.