Het aangepaste bedrijfsresultaat ging met 13% harder omlaag dan verwacht naar EUR 4,03 miljard. Analisten hielden rekening met 10%. Deutsche Telekom zag de marges verkrappen naar 27,3%.

De nettowinst kwam uit op EUR 203 miljoen, vergeleken met een verlies van EUR 92 miljoen vorig jaar. De vrije kasstroom dikte 41% in tot EUR 1,11 miljard.

De Duitse markt liet door een daling in inkomsten uit mobiel telefoon- en dataverkeer eveneens een omzetdaling zien van 1,4%. In het thuisland liepen ook het bedrijfsresultaat en de marges terug. De Amerikaanse markt liet eenzelfde beeld zien.

Over het hele jaar liep de omzet van Deutsche Telekom met 1% terug tot EUR 58,17 miljard, daalde het bedrijfsresultaat met 4% tot EUR 17,98 miljard en krompen de marges met 90 basispunten tot 30,9%.

De winst kwam 11% lager uit op EUR 2,53 miljard, terwijl de vrije kasstroom met 3% afnam tot EUR 6,24 miljard.

Deutsche Telekom heeft de vooruitzichten voor dit jaar gehandhaafd. Het telecombedrijf verwacht een vrije kasstroom van tenminste EUR 5 miljard en een aangepast bedrijfsresultaat van 17,4 miljard.

Na de overname van MetroPCS in de Verenigde Staten kan daar nog een miljard euro extra aan worden toegevoegd. De aandeelhouders van het bedrijf moeten daarvoor nog groen licht geven.

De vierde kwartaalresultaten van Deutsche Telekom herbergen geen verrassingen. Op de thuismarkt Duitsland staan de inkomsten uit mobiele telefonie en dataverkeer onder druk terwijl ook de resultaten van vaste telefonie niet voor gejuich zorgen. De Amerikaanse markt blijft zwak.

Door de aangekondigde overname van MetroPCS, noodzakelijk om winstgevend te worden in de Verenigde Staten, heeft T-Mobile Amerika een last genomen van EUR 7,4 miljard.

De activiteiten in Oost-Europa laten zwakke resultaten zien, Polen en Hongarije uitgezonderd. De outlook voor dit jaar herbergt geen positieve stimulansen voor het aandeel. Het advies Houden blijft gehandhaafd.

Het aangepaste bedrijfsresultaat ging met 13% harder omlaag dan verwacht naar EUR 4,03 miljard. Analisten hielden rekening met 10%. Deutsche Telekom zag de marges verkrappen naar 27,3%. De nettowinst kwam uit op EUR 203 miljoen, vergeleken met een verlies van EUR 92 miljoen vorig jaar. De vrije kasstroom dikte 41% in tot EUR 1,11 miljard. De Duitse markt liet door een daling in inkomsten uit mobiel telefoon- en dataverkeer eveneens een omzetdaling zien van 1,4%. In het thuisland liepen ook het bedrijfsresultaat en de marges terug. De Amerikaanse markt liet eenzelfde beeld zien. Over het hele jaar liep de omzet van Deutsche Telekom met 1% terug tot EUR 58,17 miljard, daalde het bedrijfsresultaat met 4% tot EUR 17,98 miljard en krompen de marges met 90 basispunten tot 30,9%. De winst kwam 11% lager uit op EUR 2,53 miljard, terwijl de vrije kasstroom met 3% afnam tot EUR 6,24 miljard. Deutsche Telekom heeft de vooruitzichten voor dit jaar gehandhaafd. Het telecombedrijf verwacht een vrije kasstroom van tenminste EUR 5 miljard en een aangepast bedrijfsresultaat van 17,4 miljard. Na de overname van MetroPCS in de Verenigde Staten kan daar nog een miljard euro extra aan worden toegevoegd. De aandeelhouders van het bedrijf moeten daarvoor nog groen licht geven. De vierde kwartaalresultaten van Deutsche Telekom herbergen geen verrassingen. Op de thuismarkt Duitsland staan de inkomsten uit mobiele telefonie en dataverkeer onder druk terwijl ook de resultaten van vaste telefonie niet voor gejuich zorgen. De Amerikaanse markt blijft zwak. Door de aangekondigde overname van MetroPCS, noodzakelijk om winstgevend te worden in de Verenigde Staten, heeft T-Mobile Amerika een last genomen van EUR 7,4 miljard. De activiteiten in Oost-Europa laten zwakke resultaten zien, Polen en Hongarije uitgezonderd. De outlook voor dit jaar herbergt geen positieve stimulansen voor het aandeel. Het advies Houden blijft gehandhaafd.