Steeds meer beleggers dreigen hun geduld met het goud te verliezen, het ziet er naar uit dat een belegging in edelmetalen in de toekomst dood geld dreigt te worden.

Ook het analistenteam van Deutsche Bank is momenteel niet meer zo optimistisch over de evolutie van de goudprijs op korte termijn als het team dit enkele weken geleden nog was.

Daniel Brebner, hoofd research edelmetalen bij de bank, ziet de goudprijs in de komende maanden zachtjes aan verder kabbelen, zonder dat er veel ruimte is voor opwaarts potentieel.

Daar zou in 2013 echter verandering in kunnen komen wanneer de centrale banken hun expansieve monetaire politiek blijven voeren. In dergelijk scenario kan de goudprijs uiteindelijk stijgen tot boven 2000 dollar per troy ounce.

Steeds meer beleggers dreigen hun geduld met het goud te verliezen, het ziet er naar uit dat een belegging in edelmetalen in de toekomst dood geld dreigt te worden. Ook het analistenteam van Deutsche Bank is momenteel niet meer zo optimistisch over de evolutie van de goudprijs op korte termijn als het team dit enkele weken geleden nog was. Daniel Brebner, hoofd research edelmetalen bij de bank, ziet de goudprijs in de komende maanden zachtjes aan verder kabbelen, zonder dat er veel ruimte is voor opwaarts potentieel. Daar zou in 2013 echter verandering in kunnen komen wanneer de centrale banken hun expansieve monetaire politiek blijven voeren. In dergelijk scenario kan de goudprijs uiteindelijk stijgen tot boven 2000 dollar per troy ounce.