Deutsche Bank ziet ondanks de prijsdaling drie redenen om bullish te blijven voor goud.

*De impact van de politiek van monetaire verruiming, en dan op de eerste plaats die van QE3 in de Verenigde Staten, op de bankreserves is tot dusver beperkt gebleven.

Daar kan echter verandering in komen en dit zou de goudprijs daadwerkelijk moeten ondersteunen. Een zwakkere dollar zou daarbij wekom zijn.

De langetermijnrente in de Verenigde Staten is nog steeds negatief. Het wordt steeds duurder om geld aan te houden, wat eveneens supportief is voor de goudprijs.

Tenslotte kijken de analisten van DB naar China, waar de vraag naar goud groter zal zijn dan het aanbod. Meer vraag dan aanbod moet automatisch de goudprijs ondersteunen.

Deutsche Bank ziet ondanks de prijsdaling drie redenen om bullish te blijven voor goud. *De impact van de politiek van monetaire verruiming, en dan op de eerste plaats die van QE3 in de Verenigde Staten, op de bankreserves is tot dusver beperkt gebleven. Daar kan echter verandering in komen en dit zou de goudprijs daadwerkelijk moeten ondersteunen. Een zwakkere dollar zou daarbij wekom zijn. De langetermijnrente in de Verenigde Staten is nog steeds negatief. Het wordt steeds duurder om geld aan te houden, wat eveneens supportief is voor de goudprijs. Tenslotte kijken de analisten van DB naar China, waar de vraag naar goud groter zal zijn dan het aanbod. Meer vraag dan aanbod moet automatisch de goudprijs ondersteunen.