Tegen het einde van het eerste kwartaal van volgend jaar zou de koers van de euro kunnen doorstijgen tot het niveau van 1,45 dollar. Het zou echter ook kunnen dat dit niveau nog voor het einde van dit jaar wordt bereikt.

Eerder ging Bilal Hafeez, global head foreign-exchange strategy in Londen, nog uit van 1,30 euro per dollar op het einde van dit jaar en 1,35 dollar op het einde van het eerste kwartaal.

Ook tegenover de yen zou de dollar verder verzwakken. Hafeez gaat uit van een koers van 75 yen tegenover de dollar, eveneens tegen het einde van het eerste kwartaal in 2011.

Tegen het einde van het eerste kwartaal van volgend jaar zou de koers van de euro kunnen doorstijgen tot het niveau van 1,45 dollar. Het zou echter ook kunnen dat dit niveau nog voor het einde van dit jaar wordt bereikt. Eerder ging Bilal Hafeez, global head foreign-exchange strategy in Londen, nog uit van 1,30 euro per dollar op het einde van dit jaar en 1,35 dollar op het einde van het eerste kwartaal. Ook tegenover de yen zou de dollar verder verzwakken. Hafeez gaat uit van een koers van 75 yen tegenover de dollar, eveneens tegen het einde van het eerste kwartaal in 2011.