Dat kunnen grondstoffen zijn, maar ook aandelen. Volgens het analistenteam van Deutsche Bank is de recente stijging van de aandelenkoersen vooral gebaseerd op hoop, meer bepaald de hoop dat het ditmaal toch zal lukken om de economie een noodzakelijke impuls te geven.

Maar ook ditmaal zal het niet lukken, kansen op succes zijn er pas wanneer binnen Europa een interne devaluatie heeft plaatsgevonden.

Deutsche Bank ziet 15-35% 'hooppremie' ingecalculeerd in de wereldwijde beurzen. Die premie kan wegsmelten wanneer ook de hoop op een betere economie wegsmelt.

Dat kunnen grondstoffen zijn, maar ook aandelen. Volgens het analistenteam van Deutsche Bank is de recente stijging van de aandelenkoersen vooral gebaseerd op hoop, meer bepaald de hoop dat het ditmaal toch zal lukken om de economie een noodzakelijke impuls te geven. Maar ook ditmaal zal het niet lukken, kansen op succes zijn er pas wanneer binnen Europa een interne devaluatie heeft plaatsgevonden. Deutsche Bank ziet 15-35% 'hooppremie' ingecalculeerd in de wereldwijde beurzen. Die premie kan wegsmelten wanneer ook de hoop op een betere economie wegsmelt.