De REBIT daalde met 53% tot 125 miljoen euro, een bedrag dat 31% onder de consensusverwachtingen uitkwam. Vooral de industriële activiteiten presteerden zwak.

In de farmadivisie werd anderzijds een beter dan verwachte prestatie opgetekend. Deutsche Bank handhaaft het koopadvies en heeft het koersdoel voor het aandeel verlaagd van 50 naar 45 euro.

ING merkt op dat Solvay sinds december 2008 aanzienlijk zwakker heeft gepresteerd dan het sectorgemiddelde. Het advies voor het aandeel - dat nu aan een discount in plaats van met een premie noteert - wordt opgetrokken tot 'houden'.

De REBIT daalde met 53% tot 125 miljoen euro, een bedrag dat 31% onder de consensusverwachtingen uitkwam. Vooral de industriële activiteiten presteerden zwak. In de farmadivisie werd anderzijds een beter dan verwachte prestatie opgetekend. Deutsche Bank handhaaft het koopadvies en heeft het koersdoel voor het aandeel verlaagd van 50 naar 45 euro. ING merkt op dat Solvay sinds december 2008 aanzienlijk zwakker heeft gepresteerd dan het sectorgemiddelde. Het advies voor het aandeel - dat nu aan een discount in plaats van met een premie noteert - wordt opgetrokken tot 'houden'.